Kajakk på nordfjorden

Start video

Vi tilbyr både utleie og guidet kajakktur Olden. Uansett hva du velger, så blir det bra

0
enkeltkajakker
0
dobbeltkajakker

Tilgjengelighet

Når du trykker på bookingknappen og velger dato ser du tilgjengelighet.

Guidet kajakktur Olden:

guidet kajakktur olden
Guidet kajakktur Olden 2020
kayak tour olden
Kajakk på fjorden med guide

Turdetaljer:

Priser

Guidet kajakktur Olden – med lunsj inkludert: 1000 kroner for voksen i enkeltkajakk, 870 for barn (12-17 år). Dobbeltkajakk for to voksne: 1900 kroner. Dobbeltkajakk for voksen+barn (6-17 år) 1675 kroner.

Starttid

Se tidspunkt etter trykking på grønn knapp. Andre tidspunkt kan også gå, ta kontakt.

Varighet

3 timer (din fart er vår fart)

Møtested

Discover Olden (Fjordvegen 2257)

tilgjengelighet

Se kalender etter trykking på grønn knapp. Ta eventuelt kontakt for andre dager

maksimal gruppestørrelse

Vi foretrekker å ikke være flere enn 10 personer (større går hvis alle/flesteparten er fra samme gruppe/familie/firma).

inkludert

-Kajakk, åre, vest, badesko (fint når du går inn og ut av kajakken)

hva du bør ta med

Komfortable klær (våtdrakt trengs ikke her) • Vannflaske • Hvis du vil bade, tar du med badetøy

Tilbakemeldinger

Tom K
Tom K
2. juli 2023
Les mer
What a great way to spend a few hours. Our host/guide, Thea was fantastic. The views of the area were some of the best, away from crowds and paddling where we wanted to go at our own pace. This is a definite must do for those both experienced or beginning kayakers.
Matthias H
Matthias H5. juli 2021
Les mer
Tusen takk! It was a lifetime experience.
Cathrine V
Cathrine V10. juli 2021
Les mer
Hei igjen 😀 Tusen takk for turen i dag🌞 Tross litt utfordringer i dobbelkajakken😅 så hadde vi en veldig fin opplevelse på vannet i dag💦🌞Utrolig hyggelig å kunne oppleve olden på en slik måte; stille, rolig og nesten alene på vannet💦🌞🌼Tusen takk☺️
Frode U.
Frode U.5. juli 2021
Les mer
Det var en knallkjekk tur. Skulle spørre fra fruen om dere har Instagram-konto? Hun tok noen bilder selv som hun kan tagge dere i isåfall.
Eline F
Eline F3. juli 2021
Les mer
Det var rett og slett helt nydelig!

4 minutt køyring frå Olden sentrum, 9 frå Loen sentrum, 21 min frå Stryn sentrum. Her padlar du med fjell på alle kantar, med berømte Hoven og Skåla som perfekt ramme for kajakktur Olden.

Lokale guider

Oddbjørn har vært instruktør på Skandinavias største guideskole, Service og Co siden 2011. Han padler kajakk hver eneste dag fra isen går, til den legger seg. Oddbjørn er født i Førde og har tilbrakt mange år av livet i Olden.

Åshild og Marie er to livlige jenter, som er ferdig utdanna byggingeniører ved NTNU. Når de ikke er i kajakken bestiger gjerne fjell i området. Som guider gleder de seg til å vise deg det turkise vannet og den spektakulære naturen i Olden.

Anders og Karen er to glade vikinger fra Danmark. Anders har bakgrunn fra antropologi og økologi og er nysgjerrig på kulturer og bærekraft. Karen er en grønn ingeniør med stor interesse naturen. Hun bader overalt, året rundt. 

Vanlige spørsmål

Ganske ofte på sommeren, men det kommer an på værforholdene.

Et primitivt hyttetoalett er tilgjengelig. 

Fjordvegen 2257, markert som Discover Olden i Google Maps (ikke andre stavemåter). Det tar fire-fem minutt å kjøre fra Olden sentrum. Ni minutter fra Loen sentrum og 21 minutter fra Stryn sentrum. Det er fint å sykle hit, og det er busstopp 20 sekunder fra døra (men bussene går sjelden på denne kanten av landet)

Ja, vi har stor og gratis parkering. Årets største var en bobil på 10 meter.

Bruk komfortable klær. Våtdrakt brukes ikke her.

Spørsmål om kajakkene og utstyret

Ja. Dobbelkajakken er fin å padle selv om barnet stopper å padle en stund. Jeg har selv padlet i mange timer, mens barnet har slappet av fremst.

Ja. Prisen er den samme som for mennesker. Men hvis du ikke har padlet med hund tidligere, anbefaler vi at du gjør det på en liten innsjø, når vær og vann er på det varmeste. Se video og les mer om japansk spisshund som padlet hos oss i fjor.

For de minste er det redningsvest. For ungdom og voksne er det flytevest. Vi har mange vester, fra 15 kilo og oppover til 90+. Vest, åre og kart er alltid inkludert.

Nei, spruttrekk er potensielt en risikofaktor. Padleårene har dryppringer som stopper de fleste dråpene.

Se bilder og info lengst nede.

Det er ror på dobbelkajakkane, samt noen av enkeltkajakkene. Men husk at hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Da er det bedre å fikse litt på teknikken enn å bruke roret til å justere retningen. Ror blir dessverre kontinuerlig ødelagt, og de nye kajakkene har senkekjøl i stedet.

Ja, Boreal Design Ookpik passer godt til høye (195+ cm) og store padlere. Gi helst beskjed på forhånd, så vi har mulighet til å legge den til side.

Kajakk på Nordfjorden
Kajakktur Olden mai 2020. Dobbelkajakk
Kajakk på fjorden med guide