Kajakktur Loen / Lovatnet

Velkomen til Kajakk Lovatnet – Majestetisk padling.

Her får du ekte og rå natur.
Vi garanterer ei autentisk oppleving utanom turistfellene. Her får du ei avslappande og minneverdig oppleving omgitt av turkist vatn (fargen varierer etter vêrforholda).

Vår lokale guide vil vere med deg heile vegen, sørge for at du kjenner deg trygg og komfortabel medan vi utforskar Lovatnet. Våre kajakkar er både stabile og nye, noko som sikrar ein behageleg padling gjennom dette majestetiske landskapet. Vi legg stor vekt på å halde gruppene små, med maksimalt 6 gjester, slik at vi kan tilpasse tempoet til gruppa eller familien din. Uansett om du er nybyrjar eller erfaren padlar, vil vi sørge for at alle kjenner seg komfortable og kan nyte turen.

Nyt fossar og snødekte fjell medan du pustar inn den friske lufta og lydlaust set åra i det turkise vatnet.

Kajakktur Lovatnet tek omtrent 3 timar. Tempoet er avslappa og enkelt, og du kan verkeleg senke skuldrene, ta inn naturen og spare adrenalinkicket til ein annan dag.

For å delta på turen må du vege under 110 kilo og vere over 13 år gamal.

Vi opplever sjeldan bølgjer, og det er vanlegvis ingen båttrafikk. Kanskje har vi Lovatnet heilt for oss sjølve.

Hugs at vi også leiger ut kajakk til Lovatnet

Kajakktur Lovatnet

Små grupper
Maks 6 gjestar

Pris
1180 kroner per person

Varighet
2,5 til 3 timar

Møtestad
Joker i Loen

Krav
Maksvekt 120 kilo. Minst 13 år. For best komfort bør du være under 190 cm høg. 

Inkludert
Guide, flytevest (oligatorisk)

Ta med
Solkrem (kajakken er ganske åpen, så leggane ligg framme til grilling), drikkeflaske. Ta gjerne med handkle hvis du vil bade. Solbriller kan være lurt.

Vi har kun små grupper, så book før vi blir fullbooket

kajakk loen
Kajakktur Loen
kajakk lovatnet
leie kajakk loen

Lokale guidar

Oddbjørn har vært instruktør på Skandinavias største guideskole, Service og Co siden 2011. Han padler kajakk hver eneste dag fra isen går, til den legger seg. Som alle andre i området var bestefaren med i redningsarbeidet etter Lodalsulykka.

Anders og Karen er to glade vikinger fra Danmark. Anders har bakgrunn fra antropologi og økologi og er nysgjerrig på kulturer og bærekraft. Karen er en grønn ingeniør med stor interesse naturen. Hun bader overalt, året rundt. 

Vanlige spørsmål

Ganske ofte på sommeren, men det kommer an på værforholdene.

Kajakktur i Olden, utleie av kajakker i Olden og Loen. Ta kontakt for private turer.

Bruk komfortable klær. Våtdrakt brukes ikke her.

Spørsmål om kajakkene og utstyret

Ikke på denne turen. Da kan du heller booke kajakktur Olden. Der har vi dobbelkajakker og enkeltkajakker. Dobbelkajakken er fin å padle selv om barnet stopper å padle en stund. Jeg har selv padlet i mange timer, mens barnet har slappet av fremst.

For ungdom og voksne er det flytevest.

Nei, spruttrekk er potensielt en risikofaktor.

Oru Inlet.

Du må være under 120 kilo. For best komfort bør du være under 190 centimeter høy.

Kajakken veier 9 kilo.  Utbrettet har kajakken disse dimensjonene:  295 cm lang, 79 cm brei og cockpit/sittebrønn på 111 x 58 cm.

Nei, her er sjelden vind. Husk at hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Guiden vil hjelpe deg med teknikken.