Kajakktur Loen

Velkomen til Kajakk Lovatnet – Majestetisk padling.

Her får du ekte og rå natur.
Vi garanterer ei autentisk oppleving utanom turistfellene. Her får du ei avslappande og minneverdig oppleving omgitt av turkist vatn (fargen varierer etter vêrforholda).

Vår lokale guide vil vere med deg heile vegen, sørge for at du kjenner deg trygg og komfortabel medan vi utforskar Lovatnet. Våre kajakkar er både stabile og nye, noko som sikrar ein behageleg padling gjennom dette majestetiske landskapet. Vi legg stor vekt på å halde gruppene små, med maksimalt 6 gjester, slik at vi kan tilpasse tempoet til gruppa eller familien din. Uansett om du er nybyrjar eller erfaren padlar, vil vi sørge for at alle kjenner seg komfortable og kan nyte turen.

Nyt fossar og snødekte fjell medan du pustar inn den friske lufta og lydlaust set åra i det turkise vatnet.

Kajakktur Lovatnet tek omtrent 3 timar. Tempoet er avslappa og enkelt, og du kan verkeleg senke skuldrene, ta inn naturen og spare adrenalinkicket til ein annan dag.

For å delta på turen må du vege under 110 kilo og vere over 13 år gamal.

Vi opplever sjeldan bølgjer, og det er vanlegvis ingen båttrafikk. Kanskje har vi Lovatnet heilt for oss sjølve.

Kajakktur Lovatnet

Bookingknapp kjem snart. Inntil då: Kontakt oss. Hugs at vi også leiger ut kajakk til Lovatnet

Pris
1000 kroner per person

Varighet
2,5 til 3 timar

Møtestad
Joker i Loen

Krav
Maksvekt 110 kilo. Minst 13 år

Inkludert
Guide, flytevest (oligatorisk)

Ta med
Solkrem (kajakken er ganske åpen, så leggane ligg framme til grilling), drikkeflaske. Ta gjerne med handkle hvis du vil bade. Solbriller kan være lurt.

kajakk loen
Kajakktur Loen
leie kajakk loen

Lokale guider

Oddbjørn har vært instruktør på Skandinavias største guideskole, Service og Co siden 2011. Han padler kajakk hver eneste dag fra isen går, til den legger seg. Oddbjørn er født i Førde og har tilbrakt mange år av livet i Olden.

Thea er en naturglad og sprudlende student som studerer bygg- og miljøteknikk på NTNU. Hun har bred erfaring fra Forsvaret, i fotball og som turleder og arrangør. Thea har guidet på Snøhetta, vandret i Amazonas og gleder seg til å guide deg.

Vanlige spørsmål

Ganske ofte på sommeren, men det kommer an på værforholdene.

Kajakktur i Olden, utleie av kajakker i Olden og Loen. Ta kontakt for private turer.

Bruk komfortable klær. Våtdrakt brukes ikke her.

Spørsmål om kajakkene og utstyret

Ikke på denne turen. Da kan du heller booke kajakktur Olden. Der har vi dobbelkajakker og enkeltkajakker. Dobbelkajakken er fin å padle selv om barnet stopper å padle en stund. Jeg har selv padlet i mange timer, mens barnet har slappet av fremst.

For ungdom og voksne er det flytevest.

Nei, spruttrekk er potensielt en risikofaktor.

Nei, her er sjelden vind. Husk at hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Da er det bedre å fikse litt på teknikken enn å bruke roret til å justere retningen.