Leie kajakk Olden? Vi har stabile kajakker til en perfekt utflukt

Leie kajakk Olden? Her får du topp service og prisgaranti. Vi holder til 4 minutter fra Olden sentrum, 9 minutter fra Loen sentrum. Å padle her har mange fordeler:

Hopp til....
Som å padle inn i et maleri

Noen tilbakemeldinger

Verča Kučerowá
Verča Kučerowá
Les mer
Amazing kajak experience! We were really contented with the services. There were no problems with changes caused by weather and people were lovely!
Pernilla
Pernilla
Les mer
Hei Oddbjørn! Hadde en helt fantastisk fin opplevelse på onsdag 🙂 Tusen takk 🙂 Ha en kjempefin dag og helg!
Daniel K
Daniel K
Les mer
It was really incredibly beautiful and impressive, also a lot cheaper than the kayak excursion through the cruise provider. Oddbjörn has given us a super introduction, explains everything well, and given even a map overview in the fjord. Oddbjörn and his family are really hospitable!
Maria F.
Maria F.1. juli 2020
Les mer
Det var heeeelt nydelig! Verdens fineste kajakktur 🙂
Kaja B
Kaja Bjuli 2020
Les mer
Magisk padling!

Dette er det perfekte stedet for å leie kajakk Olden.

Inkludert

4 minutt køyring frå Olden sentrum, 9 frå Loen sentrum, 21 min frå Stryn sentrum. Her padlar du med fjell på alle kantar, med berømte Hoven og Skåla som perfekt ramme.

0
dobbelkajakker
Passer fra 5 til 80 år
0
Enkeltkajakker
Passer fra 11 år
0
prosent anbefalt

Du får med kart

Frå oss kan du padle mot Olden eller Innvik. Hvis du er erfaren eller har med guide kan du padle til Stryn, og oppover Stryneelva (best på flødande sjø) – eller til Loen – med storslått utsikt på alle kantar. Ved leige (utan guide) får du med eit detaljert kart. Ta med mat og drikke og nyt opplevinga.

Hvordan padle kajakk

Oddbjørn hos Olden Activities gir deg en 3-minutters video med tips. Om du trenger ekstra fart/kraft kan du rotere mer med overkroppen enn han viser på videoen.

Våttkort trengs ikke her

De fleste steder med utleie av kajakk krever våttkort. Jeg har våttkort og det gir mening når du padler på steder med bølger, båttrafikk, mye vind eller langt til land. Her kommer det neppe cruiseskip i 2021. Men av og til er det vind. Da bør du padle i nærheten av land, hvis du ikke har våttkort.

Flytevest er inkludert i leien. Du må være edru for å leie kajakk. Å padle sammen med andre, og det å være svømmedyktig øker tryggheten ytterligere – i tilfelle noe usannsynlig skulle skje. Vi tilbyr også guidet tur.

Oppsummert: Med våttkort kan du padle overalt. Uten er det fornuftig å padle nær land (det er en like god opplevelse)

Leie kajakk Olden 23. juli 2020
Leie kajakk Olden 2014

Eskimorulle?

Eskimoene padler med stramme spruttrekk. Med en tradisjonell kajakk bør du mestre rulle, så du ikke blir sittende fast hvis du kantrer i bølgene. Kajakkene vi leier ut er derimot mer stabile, med større sittebrønn. Da sklir man “automatisk” ut (med mindre man er svært overvektig). Jeg padler hver dag, og bruker nesten aldri spruttrekk her. Men hvis det øsregner har vi spruttrekk du kan bruke, og det blir festet ganske løst.

Vanlige spørsmål

For å leie kajakk Olden har vi har åpent fra klokka 7 til 23.

Ganske ofte på sommeren, men det kommer an på værforholdene.

Hvis du ikkje vil leie kajakk Olden er det glimrande å spasere eller sykle i området. Du kan også sitje i området og slappe av. Vi har ein privat campingbenk. Alkohol og musikk er ikkje ok. Kortsspel og sånt er sjølsagt ok. Benken er til venstre på biletet, like ved kajakkane i skuggen.

Det er toalett tilgjengelig hvis/når smittetallet i Norge er null. Vi anbefaler at du går på toalettet før du ankommer. Du kan bruke skogen, bare ikke etterlat søppel.

Fjordvegen 2257, markert som Olden Activities i Google Maps (ikke andre stavemåter). Det tar fire-fem minutt å kjøre fra Olden sentrum. Ni minutter fra Loen sentrum og 21 minutter fra Stryn sentrum. Det er fint å sykle hit, og det er busstopp 20 sekunder fra døra (men bussene går sjelden på denne kanten av landet)

Ja, vi har stor og gratis parkering. Årets største var en bobil på 10 meter.

I tillegg til leie kajakk Olden har vi elsykler. Du kan leie, med eller uten guide. Vi har også guidede fotturer, med en fantastisk guide. Sjekk menyen for flere aktiviteter.

Det kommer helt an på hva man ser etter. Vi synes at det føles som å padle inn i et maleri.

Spørsmål om kajakkene og utstyret

Ja. Dobbelkajakken er fin å padle selv om barnet stopper å padle en stund. Jeg har selv padlet i mange timer, mens barnet har slappet av fremst. Men med små barn vet man aldri hvor tålmodige de er på tur, så ta med snacks eller andre triks.

Ja. Prisen er 300 per individ (menneske eller hund). Men hvis du ikke har padlet med hund tidligere, anbefaler vi at du gjør det på en liten innsjø, når vær og vann er på det varmeste. Se video og les mer om japansk spisshund som padlet hos oss i fjor.

For de minste er det redningsvest. For ungdom og voksne er det flytevest. Vi har mange vester, fra 15 kilo og oppover til 90+. Vest, åre og kart er alltid inkludert.

Du kan låne to spruttrekk gratis – hvis du har padlet kajakk før. Har du ikke padlet før, er spruttrekk potensielt en risikofaktor. Det er ikke vanlig å bruke når det er lite bølger og vind. Padleårene har ringer som stopper de fleste dråpene.

Se bilder og info lengst nede.

Det er ror på dobbelkajakkane, samt tre av enkeltkajakkene. Men husk at hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Da er det bedre å fikse litt på teknikken enn å bruke roret til å justere retningen.