Leie kajakk Olden? Stabile kajakker til en fin utflukt

Leie kajakk Olden? Her får du topp service og prisgaranti. Vi holder til 4 minutter fra Olden sentrum, 9 minutter fra Loen sentrum. Å padle her har mange fordeler:

Tilgjengelighet

Hver dag. Velg klokkeslett etter at du har trykket på booking-knappen.

Som å padle inn i et maleri

Noen tilbakemeldinger

Maria K
Maria K24. juli 2021
Les mer
Tusen takk for kjempe fin tur i går! Vi fikk se noe som vi først trodde var delfiner, men var nok niser. Uansett, idyllisk!
Hanne O
Hanne O10. juli 2021
Les mer
Takk for leien! Vi fikk rolige 14 km, kajakkene var kjempegode!
Kaja B
Kaja Bjuli 2020
Les mer
Magisk padling!
Maria F.
Maria F.1. juli 2020
Les mer
Det var heeeelt nydelig! Verdens fineste kajakktur 🙂
Merethe N
Merethe N14. juli 2021
Les mer
Helt fantastisk tur👌🏻 💖 Takk for oss!
Adrian R
Adrian R12. juni 2020
Les mer
Tusen takk for en utrolig hyggelig tur med kajakkene. Foreldrene dine var fantastiske hyggelige og katten var meget sosial 🙂
Åsa L
Åsa L18. juli 2021
Les mer
Takk for flott opplevelse, alle var fornøgde! Veldig bra kajakker
Marius F
Marius F
Les mer
Hadde en super dag. Topp service!
Espen K
Espen K1. august 2023
Les mer
Takk for leie av kajakk! Vi hadde en utrolig fin tur innover fjorden! 😊👍

Inkludert

0
dobbelkajakker
Passer 5-75 år
0
Enkeltkajakker
Passer fra 11 år
leie kajakk olden
Kajakkutleie Olden. Hos oss unnslipper du turisthordene

Priser - 4 timer kajakkleie

4 minutt køyring frå Olden sentrum, 9 frå Loen sentrum, 21 min frå Stryn sentrum. Her padlar du med fjell på alle kantar, med berømte Hoven og Skåla som perfekt ramme.

Du får med kart

Frå oss kan du padle mot Olden, Loen eller Innvik. Uansett retning får du storslått utsikt på alle kantar. Du får med eit detaljert kart. Ta med gjerne med mat og drikke og nyt opplevinga.

Hvordan padle kajakk

Under oppdatering

Våttkort trengs ikke her

De fleste steder med utleie av kajakk krever våttkort. Jeg har våttkort og det gir mening når du padler alene eller på steder med bølger, båttrafikk, mye vind eller langt til land. Her er det sjelden båter å se. Men av og til er det vind. Da padler du i nærheten av land, hvis du ikke har våttkort.

Flytevest er inkludert i leien. Du må være edru for å leie kajakk Olden. Å padle sammen med andre, og det å være svømmedyktig øker tryggheten ytterligere – i tilfelle noe usannsynlig skulle skje. Vi tilbyr også guidet tur.

Oppsummert: Med våttkort kan du padle overalt. Uten våttkort padler du nær land, og ikke alene.

Video, leie kajakk Olden: Håvard Tonning

Leie kajakk Olden 2014

Eskimorulle?

Eskimoene padler med stramme spruttrekk. Med en tradisjonell kajakk med stramt spruttrekk bør du mestre rulle, så du ikke blir sittende fast hvis du kantrer i bølgene. Kajakkene vi leier ut er derimot mer stabile, med større sittebrønn – og uten trekk. Ved en (lite sannsynlig) kantring sklir man «automatisk» ut (med mindre man er ekstremt overvektig). Jeg padler hver dag, og bruker aldri spruttrekk her.

Vi blir ofte fullbooket i ferier og helger – ikke nøl.

Vær og vind

Å padle på Oslofjorden er annerledes. Her tar fjellene av for vinden. I fjor sommer hadde vi for eksempel 39 sammenhengende dager med gode forhold. Man skal likevel ha respekt for vær og vind, og vi følger nøye med på værmeldingene.

Hos oss er vanntemperaturen typisk 16 til 19 grader på en varm sommerdag, men når du padler nærme elveutløp er det mye kaldere. For øvrig spiller sol, skyer og smeltevann inn på fargenyansene i vannet.

Bekledning er omtrent den samme som du ville hatt på fjelltur i området – altså avhengig av været.

Avbestillingsregler - kajakkutleie Olden

  • Avbestilling mer enn sju dager før: 100 prosent refusjon.
  • Avbestilling mindre enn sju dager før: 50 prosent refusjon.
  • Avbestilling 48 timer før, eller mindre: Ingen refusjon.
  • Full refusjon hvis yr.no klokka 08 melder 5 m/s vind eller mer når du skal padle (ikke i vindkastene)

Vanlige spørsmål

Prisene står under overskriften Priser og gjelder fire timer. Vi tilbyr også tre timer padling (kun klokka 9 til 12). Priser og info om 3 timer padling finner du ved å trykke på grønn booking-knapp.

I september har vi åpent lørdag og søndag. Husk å forhåndsbestille.

Kle deg komfortabelt, etter temperatur og vær. Er det varmt kan du godt padle i shorts og t-skjorte.

12. juli 2021 var det rundt 18 grader hos oss (startpunktet). Men i nærheten av elvene er det mye kaldere.

Ganske ofte på sommeren, men det kommer an på værforholdene.

Det er toalett tilgjengelig hvis/når smittetallet i Norge er null. Vi anbefaler at du går på toalettet før du ankommer. Du kan bruke skogen, bare ikke etterlat søppel.

Fjordvegen 2257, markert som Discover Olden i Google Maps (ikke andre stavemåter). Det tar fire-fem minutt å kjøre fra Olden sentrum. Ni minutter fra Loen sentrum og 21 minutter fra Stryn sentrum. Det er fint å sykle hit, og det er busstopp 20 sekunder fra døra (men bussene går sjelden på denne kanten av landet)

Ja, vi har stor og gratis parkering. Årets største var en bobil på 10 meter.

Ganske. Vi garanterer ingenting, i går fikk en gutt 5 makrell og en stor ørret (25. juli). Noen får også laks 30 meter fra startpunktet. Spør Oddbjørn om fiskesteder når du kommer.

Spørsmål om kajakkene og utstyret

Ja. Dobbelkajakken er fin å padle selv om barnet stopper å padle en stund. Jeg har selv padlet i mange timer, mens 6-åringen har slappet av fremst. Men med små barn vet man aldri hvor tålmodige de er på tur, så ta med snacks eller andre triks.

De fleste barn over 12-13 kan padle i enkeltkajakk.

Ja (på eget ansvar). Vi har hatt cirka ti gjester som har tatt med hund i dobbelkajakk. Hund betaler barnepris. Se video og les mer om japansk spisshund som padlet hos oss i fjor.

For de minste er det redningsvest. For ungdom og voksne er det flytevest. Vi har mange vester, fra 15 kilo og oppover til 90+. Vest, åre og kart er alltid inkludert.

Spruttrekk er potensielt en risikofaktor. Det er ikke vanlig å bruke når det er lite bølger og vind. Padleårene har ringer som stopper de fleste dråpene. Jeg bruker aldri spruttrekk her.

Se bilder og info lengst nede.

Det er ror på dobbelkajakkane, samt noen av enkeltkajakkene. Men husk at hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Da er det bedre å fikse litt på teknikken enn å bruke roret til å justere retningen. Ror blir dessverre kontinuerlig ødelagt, og de nye kajakkene har senkekjøl i stedet.

Kajakkutleie Olden, siden 2014